Emmas viltgryta

Emma Pettersson är en av Dackeskolans elever. Här bidrar hon med ett recept på en riktigt mustig gryta med viltkött, naturligtvis kryddad med honung.

Viltgryta, SHF

Glaserade sherryspjäll med coleslaw

Smaken på de här revbensspjällen blir fylligt sötsyrlig av honung, sherry och tomat. Till spjällen bjuder vi på en frisk coleslaw med äpplen.

Glaserade sherryspjäll, SHF

Tjocka revbensspjäll med honungsgriljering

Revbensspjällen kokas först möra, sedan steks de gyllenbrunt knapriga. Spjällen serveras med en stark grillsås tillsammans med en syrlig äppelchutney.

Revbensspjäll, SHF

Sötsura lammkotletter med endiver

Kotletterna smakar både sött, salt och syrligt av honung, soja och citrus. Till detta serveras endiver som bidrar med en aning beska för balansens skull.

Lammkotletter, SHF