Om oss

Svensk Honungsförädling AB är Sveriges största förädlingsanläggning för svensk och importerad honung.

Vi är belägna i Mantorp på Östgötaslätten sedan 1969. Är du intresserad av vår historia? Läs mer här.

Under åren 2005-2008 har vi investerat i en ny produktionslinje, nya värmerum samt bytt ut vår process för att kunna fortsätta möta ökad efterfrågan hos konsumenterna på flytande honung samt att intensifiera vårt arbete med produktutveckling av förädlade honungsprodukter.

Ingår i Lindahls Invest AB

Svensk Honungsförädling AB ingår i Lindahls Invest AB, som den 1/10 2011 förvärvade bolaget och vår anläggning i Mantorp.

Lindahls Invest är moderbolag i en entreprenörsdriven företagsgrupp med 40 års erfarenhet inom livsmedelsbranschen i Norden. Bolagsgruppen har en lång intressant historik men är för allmänheten mest känt från succén med Turkisk yoghurt och burken med den uppmärksammade turkgubben. Huvuddelen av denna verksamhet såldes under 2010 till Skånemejerier.

Lindahls Invest äger idag även servicebolaget Svenska Biprodukter AB samt Ostkompaniet AB, som lagrar och förädlar svensk hårdost i eget modernt ostlager i Jönköping. Osten säljs framför allt i egna varumärket Ostkompaniet, men även som private label till butiker och kedjor. Ostkompaniet säljer också ett brett sortiment av dessertost från hela Europa.

Lindahls Invest är även involverade i en spännande etablering på den expanderande ryska marknaden med en stor satsning på svenska mejeriprodukter och olika honungs-baserade produkter.